Bikkel

Suntarin’s Boy V.d. Kroezeboom ( Bikkel )
 

Bikkel is onze eerste aanwinst, en echt de leider van de kennel. Bikkel kwam bij ons toen hij 10 weken was. Bikkel is onder tussen al een paar jaar bij ons, en in die tijd heeft hij echt onze harten veroverd. Zo een heerlijk karakter, en wat een plezier in het leven heeft deze hond. Toen Bikkel op 28-02-2010, 1 jaar geworden was kon er begonnen worden met het testen of Bikkel aan de voorwaarden voldoet om goed gekeurd te worden voor de fokkerij. Gelukkig hadden we toch een hond met stamboom, dit is een vereiste maar was voor ons destijds geen must. Na Bikkel te hebben ingeschreven voor een reeks testen op erfelijke aandoeningen ging het echt beginnen. De eerste test is kijken of de ogen geen erfelijke aandoeningen hebben, de uitslag is VRIJ van erfelijke oogziektes. Naar deze uitslag moet je verder met röntgen foto’s maken van de heupen en ellebogen van Bikkel. Enkele weken later kwam de uitslag hier van. Bikkel heeft HD A en ED vrij. Een erg mooi resultaat.
 
Bikkel moet ook twee exterieurkwalificaties halen, dit zijn showuitslagen. Bikkel hebben we voor het eerst ingeschreven voor de Martinidogshow 2010 in Groningen. Zonder al te veel voorbereiding toch wel zijn Uitmuntend binnen. Tot dusverre liggen we helemaal op koers. Bikkel dus ook maar ingeschreven voor de NLV Clubmatch 2010. In een 62 honden tellende reuen jeugdklasse, waar er normaal ongeveer 10 tot 15 in zitten, krijgt tot onze teleurstelling Bikkel slechts een Very Good.
Op die dag wordt van Bikkel ook bloed afgenomen voor een Optigen test, waar later uit blijkt dat Bikkels Optigen Normal is.
 
 
Later dat jaar hebben we Bikkel ingeschreven voor Outdoor Uden, waar Bikkel wederom een Uitmuntend krijgt.
Nu voldoet onze Reu aan alle voorwaarden om een Dek-reu te zijn volgens de regels van de NLV.

 
We hebben nog enkele shows met Bikkel gelopen,maar eigenlijk vind hij dat niet zo leuk. Bikkel is onder andere ook mee geweest naar de Regionale Clubmatch in Nijmegen op 5-09-2010. Hier heeft Bikkel een Uitmuntend gehaald en is als 3de geplaatst in de jonge honden klasse!. We hebben Bikkel ook meegenomen naar Maastricht, hier werd hij eveneens als 3de geplaatst met een uitmuntend. Inmiddels is Bikkel een aantal keer vader geworden, en heeft hij een aantal leuke nakomelingen.

 

 

 

Geslacht : Reu
Kleur : Geel
Geboren : 28 februari 2009
Fokker : J.L. Kroeze
   
N.H.S.B : 2741262
HD : A (Norberg waarde 35)
ED : Vrij
Ogen : Vrij (01-09-2015)
PRCD PRA : Normaal ( Optigen )
Kleurvererving : BBee ( alleen geel )
 
 Showuitslagen
 
05-06-2011 CM Emmen: Uitmuntend
26-09-2010 Maastricht: Uitmuntend, 3de geplaatst
05-09-2010 CM Nijmegen: Uitmuntend, 3de geplaatst
19-06-2010 Uden: Uitmuntend
07-03-2010 Groningen: Uitmuntend