Nest Lily en Russel 2018

Op 16 september 2018 is Lily ( Stole the Show Road of Princes ) gedekt door Russel, voluit Alkhamhurst Russel Square. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en hebben we een echo laten maken, en deze is positief. De dierenarts heeft een aantal pups gezien. Met enorme blijdschap kunnen wij u dan ook vertellen dat onze Lily in verwachting is.

 
 

De pups zijn geboren op 13-11-2018. Alle puppies zijn geel/blond. De ouders voldoen aan de gezondheidsregels van de Labrador Kring Nederland.
 
Beide ouders zijn HD A( heupen ), zijn ED vrij ( ellebogen ) en de ogen zijn vrij.
 
Tevens zullen de pups de volgende aandoeningen niet kunnen krijgen, PRCD PRA, RD/OSD, EIC, HNPK en SD2.

 
 

Als u meer wilt weten over de ouders klik dan op de foto’s, zo komt u op de persoonlijke pagina.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Week 1


De laatste 2 weken hebben we Lily veel in huis bij de werpkist gehouden want ze was behoorlijk gegroeid. Dinsdag ochtend begon ze wat met hijgen en’s avonds ging het toch echt gebeuren. Rond kwart voor 9 was daar de eerste dame. En Lily ging mooi door, in het eerste uur werden maar liefst 5 pups geboren! Toen nam Lily toch wat gas terug en kreeg meer moeite, maar ze ging stug door met om iets naar 5 uur nummer 11!!. We zijn enorm blij hoe knap Lily haar dracht en bevalling heeft voltooid, en dit geweldige nest op de wereld heeft gezet. Uiteindelijk zijn er 6 dames en 5 heren.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Week 2


De pups groeien als kool! Het is fijn dat we nog een nestje hebben met Sunn, daardoor konden we pups van Lily zo nu en dan bij het nestje van Sunn leggen, zodat de moeders samen de melk beter kunnen verdelen. De meeste pups zijn al ruim over een kilo en gaan bij deze meeste de oortjes en ogen open. Lily doet het hartstikke goed, en is dan ook erg zorgzaam. De lamp en doodlig stangen zijn nu uit de werpkist want dit is niet meer nodig. Ze hebben hun eerste wormkuur gehad en de nagels zijn geknipt.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Week 3 & 4


Nest periodes gaan altijd zo snel voorbij, aanstaande dinsdag zijn ze alweer 4 weken. Dan zijn we alweer op de helft. De pups hebben niet stil gezeten, en zijn flink aan het groeien. Ook begint het spel en lopen ze al aardig door de werpkist, het zal niet lang meer duren voor ze deze ontgroeien. Deze komende dagen gaan we flink aan de slag met de voeding, en zullen ze eind van de week verhuizen naar hun grotere verblijf met allemaal nieuwe prikkels.
 
Hieronder kunt u foto’s zien, maar ook onder het kopje foto’s –> nest Lily & Russel zullen een aantal foto’s staan.