Nest Sunn en Sox

Op 22 september 2017 is Sunn ( Heart and Soul Road of Princes ) geïnsemineerd met zaadjes van Sox, voluit ClearCreek BonaVenture Windsock. We hebben een Kunstmatige inseminatie (KI) gedaan omdat Sox in Finland woont, en de zaadjes per post hier zijn gekomen.
 
Inmiddels zijn we een aantal weken verder en hebben we een echo laten maken, en deze is positief. De dierenarts heeft een aantal pups gezien. Met enorme blijdschap kunnen wij u dan ook vertellen dat onze Sunn in verwachting is.

 
 

De pups worden verwacht rond 24-11-2017. We verwachten geel en zwarte puppies. De ouders voldoen aan de gezondheidsregels van de Labrador Kring Nederland.
 
Beide ouders zijn HD A( heupen ), zijn ED vrij ( ellebogen ) en de ogen zijn vrij.
 
Tevens zullen de pups de volgende aandoeningen niet kunnen krijgen, PRCD PRA, EIC en HNPK.

 
 

Als u meer wilt weten over de ouders klik dan op de foto’s, zo komt u op de persoonlijke pagina.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Week 1


Maandag en dinsdag was Sunn al wat onrustig, maar ik had nog niet het idee dat het echt ging gebeuren, zou ook wat vroeg zijn. Maar woensdag leek het toch echt te gaan gebeuren, en dit was ook zo. de dag verliep rustig en tegen de avond toch echt het begin, en om kwart voor 8 het eerste pupje, een zwarte teef. Het ging niet vanzelf, en Sunn had hoorbaar wat pijn met de geboorte van de eerste, het duurde dan ook wat langer voor nummer 2 kwam, maar om kwart over 9 was daar nog een zwarte teef. Er ging weer een uur overheen, en daar was de eerste gele teef. Toen had ik het vermoeden dat dit wel eens een hele lang bevalling kon gaan worden, met elk uur een pupje. Maar Sunn dacht anders, en nog geen 2 uur later!! stond de teller op 10. 5 zwarte teefjes, 1 geel teefje, 2 zwarte reuen en 2 gele reuen. We zijn dolblij en super trots met dit nest en hoe Sunn het gedaan heeft en doet.
 
De eerste week zit er op, en alle pups groeien goed. Alle pups hebben het geboortegewicht verdubbeld of meer dan dat. Mama Sunn is een echte moeder en houd alles goed in de gaten en is veel in het nest zodat ze allemaal goed de tijd hebben om te drinken.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Week 2


Ze zijn alweer 14 dagen oud, en worden voor het eerst ontwormd. Ook zal ik de nagels proberen iets te knippen zodat ze Sunn niet kapot krabben met het melk drinken. De oogjes gaan langzamerhand open, en de oortjes dus ook. Ook doen ze al pogingen om te gaan staan op de beentjes. Op dit moment wegen ze al tussen de 1000 en 1300 gram.
 
Hieronder kunt u foto’s zien, maar ook onder het kopje foto’s –> nest Sunn & Sox zullen een aantal foto’s staan.