Over ons

Ik ben Mark ter Horst.
In december van 2008 ben ik gaan samenwonen met mijn vriendin, Agnes. We wonen hier met de kids ( Merle, Maurits en Noortje ) en een flink aantal paarden. Dit is omdat Agnes een manege runt. Ik woonde inmiddels al ruim een half jaar met Agnes samen en miste iets in het leven, de hond. Thuis ben ik met honden om mij heen groot geworden. Na het één en ander te overleggen met Agnes en de 2 kids, Maurits en Merle, waren we er allemaal van overtuigd dat er een hond moest komen. En die kwam er ook niet veel later, Bikkel een blonde Labrador. Van huis uit hadden we een Golden Retriever, maar mijn oog viel altijd al meer op de Labrador Retriever. Bikkel was een mooie forse Labrador pup, een echt lekker knuffelbeertje. Ik was bij de eerste keer dat ik hem zag al helemaal weg van hem, terwijl wij nog naar meer nesten zouden gaan kijken. Bikkel was met nog een broertje als enige over van het nest, ze waren inmiddels allebei al 10 weken. Het was een gelukje dat er bij Bikkel een stamboom zat, dit was geen must voor ons aangezien wij op dit moment gewoon een leuke huishond zochten. Bikkel is inmiddels al een mooie, stevige en goed gebouwde reu.

 

Vrienden van ons fokken met Beagles, en dat interesseerde mij wel. Het leek mij erg leuk om de hele dag bezig te zijn met je honden. Ik zag het al helemaal voor mij, een hele roedel Labradors om me heen, prachtig. Maar dat gaat zomaar niet. Dus nadat ik mij in het een en ander te hebben verdiept bleek dat er nog aardig wat kwam kijken bij het fokken van honden, als je het goed wilt doen tenminste. Ik werd lid van de NLV. De NLV is de Nederlandse Labrador Vereniging, De NLV is een door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland erkende rasvereniging voor Labrador Retrievers. Ik heb bij de NLV mensen benaderd die heel veel weten van het fokken, en heb allerlei informatie tot me genomen. Met deze informatie kon ik verder, en werd steeds enthousiaster over het fokken van Labradors. Na flink het een en ander tegen elkaar te hebben afgestreept wist ik het echt ik wilde gaan starten met het fokken van Labradors. Het begon met het aanvragen van de kennelnaam, wat moest dat nou worden. Je kennel naam is heel belangrijk en moet zorgvuldig gekozen worden, deze wordt namelijk gedragen door je pups. Wij wonen aan een prachtige weg genaamd: “De prinsenweg”. Dus daaruit hebben wij de naam “Road of Princes” gehaald.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

Onze kennel

 

Sinds juni 2010 voeren wij dus de kennelnaam “Road of Princes”, dit is ook het jaar waarin wij onze eerste teefjes hebben gekocht, en van hieruit zijn begonnen met fokken. Eerst is in het voorjaar Paris bij ons komen wonen, en later in het jaar onze Blossem. Van deze 2 dames hebben wij inmiddels prachtige gezonde en goed scorende dochters en kleindochters aan onze roedel toegevoegd, en zijn deze dames dan ook zeer belangrijk voor de fundatie van onze kennel.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennel registratie Raad van Beheer : Road of Princes

 
 
Wij willen enkel fokken volgens de regels van de LKN, en iets positiefs bijdragen aan de voortplanting van de Labrador Retriever. Op de pagina Onze Honden kunt u meer over de honden van onze kennel lezen. Onze Labradors maken deel uit van het gezin, en wonen dan ook gewoon aan en in huis.
 
Als er pups worden geboren brengen zij het grootste gedeelte van hun verblijf bij ons door in de huiskamer. Zodat ze lekker kunnen wennen aan alle huiselijke geluiden, en de eventuele aanwezigheid van kinderen. Zo worden de puppies lekker sociaal. Ook worden ze als ze een aantal weken zijn geprikkeld om op pad te gaan in huis en te kijken wat er allemaal gebeurt in de huiskamer. Als ze de werpkist ontgroeien, verhuizen ze naar de puppyren in de aanbouw van het huis. We zorgen ervoor dat ze elke dag zoveel mogelijk gewone dagelijkse bezigheden meemaken, zodat er elke dag iets nieuws te ontdekken valt voor ze.
Bij goede weersomstandigheden kunnen ze in een bestraat en afgezet stuk op het erf spelen waar ook een huisje op staat. Natuurlijk mogen ze ook vaak met een aantal lekker in de huiskamer de boel op de kop zetten.

 

Studie, Kynologische Kennis

 
Nu ik alweer enige tijd bezig ben met het fokken van Labradors wou ik graag voor mezelf nog meer kennis hebben over honden en alles wat daar bij hoort. Ik wou mij graag verder ontwikkelen op het gebied van de kennis en de anatomie van de hond, en daarom ben ik oktober 2011 begonnen met een cursus over de kynologie van de hond via de Raad van Beheer. Op 22 september 2012 heb ik mijn examen afgelegd, en enige tijd later kwam het goede nieuws dat ik het diploma van deel 1 heb gehaald.

 
 

Kynologische Kennis 1 : Diploma